Næringsliv

Volkswagen holder farten

Sterk etterspørsel i Kina og tegn til bedring i salget i USA gjør det mulig for Volkswagen å holde farten.

Volkswagen Beetle Coupé - Foto: Volkswagen

Volkswagen Beetle Coupé - Foto: Volkswagen

Artikkel av: NTB
12. juni 2012 - 15.16

Tysklands og Europas største bilprodusent styrket salget av biler av kjernemerket VW også i mai.

Fra begynnelsen av året og til utgangen av mai solgte Volkswagen til sammen 2,29 millioner personbiler av dette merket. Dette var en økning på 9,4 prosent i forhold til samme måned i fjor, opplyste konsernet tirsdag.

VW-talsmann Christian Klingler betegnet utviklingen som svært betryggende. Samtidig advarte han om at VW fortsatt sliter tungt i flere vesteuropeiske land, som følge av den økonomiske krisen i eurosonen. (©NTB)