Næringsliv

– Frp bryter løfte om kutt i formuesskatten

Fremskrittspartiet ser seg ikke råd til å kutte mer i formuesskatten i sitt alternative budsjett for 2013, og gjør kun minimale endringer i avgiftsnivået. Dermed går de imot sitt eget valgløfte, melder NRK.

Ketil Solvik-Olsen fra Frp. Foto: Scanpix

Ketil Solvik-Olsen fra Frp. Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
5. november 2012 - 09.33

I september i år varslet både Høyre og Fremskrittspartiet at de ville fjerne både formuesskatten og arveavgiften i sine nye partiprogram. Dette skulle skje før 2017.

I Fremskrittspartiets alternative budsjett for 2013 gjør de likevel kun minimale endringer i formuesskatten, melder NRK.

Årsaken skal være at de ikke hadde råd til å kutte mer i budsjettet.

- Vi gjør en moderat endring i formuesskatten. Det er mange av de tingene vi ønsker å gjøre noe med, som vi ikke gjør noe med, rett og slett fordi pengene ikke strekker til, sier finanspolitisk talsmann i Frp Ketil Solvik-Olsen.

Frp foreslår å øke innslagspunktet for formuesskatten fra regjeringens foreslåtte 870.000 kroner til én millioner kroner. Det betyr ifølge NRK at færre må betale formuesskatt, og at de som må betale får avgiften senket med rundt 1.000 kroner.

Formuesskatten og arveavgiften utgjør nærmere 18 milliarder kroner årlig i statlige inntekter. (©NTB)