Næringsliv

Andresen selger med milliardgevinst

Johan H. Andresen: - En glede å eie, men nå selger vi

Artikkel av: Øystein Byberg
14. januar 2016 - 08:35

Johan H. Andresens Ferd har i dag inngått en avtale med det London-baserte private equity-selskapet IK Investment Partners («IK») om salg av IT-tjenesteselskapet TeleComputing.

«En glede å eie, men nå selger vi Telecomputing til noen som kan utvikle selskapet videre», skriver Andresen på Twitter.

- Ferd kjøpte TeleComputing for over seks år siden da selskapet var notert på Oslo Børs. De seneste årene har selskapet ikke vært børsnotert, og Ferds eierandel har vært på over 90 prosent.  TeleComputing  har i denne perioden hatt en betydelig vekst og mer enn doblet sin inntjening. Gjennom salget realiserer Ferd en gevinst på godt over NOK 1 milliard med en særdeles høy årlig avkastning (IRR), sier Peter Sunde, investeringsdirektør i Ferd og styreleder i TeleComputing, i en pressemelding.- TeleComputing har vært en meget god investering for Ferd, og vårt aktive eierskap har bidratt sterkt både til selskapets betydelige vekst og økte lønnsomhet.  Vi mener at det ligger til rette for fortsatt vekst i TeleComputing, men selskapet er nå klar for en ny eier som kan ta nye initiativ. Derfor er det riktig for Ferd å realisere den betydelige verdien som er skapt i vår eierperiode, sier John Giverholt, konsernsjef i Ferd.- Vi er svært glade for å kunne overlevere stafettpinnen til IK.  De har betydelig erfaring fra IT-området internasjonalt, og vi er sikre på at de vil være en god eier for TeleComputing videre, fortsetter Giverholt, i meldingen.Transaksjonen er betinget av godkjenning fra konkurransemyndighetene, og den forventes å bli gjennomført i løpet av første halvår 2016.

Ferds rådgivere i transaksjonen har vært Fondsfinans AS og Advokatfirmaet CLP DA.