Næringsliv

VG: Norsk ambassadør hadde tre elskerinner - én skal ha mottatt 1,4 mill. i bistandskroner

En av kvinnene skal ha fått 1,4 millioner kroner til egen organisasjon.  

Erna Solberg med daværende ambassadør til Indonesia, Stig Traavik. Foto: NTB Scanpix.

Erna Solberg med daværende ambassadør til Indonesia, Stig Traavik. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av:  Redaksjonen
19. juni 2017 - 09.20

Da Stig Traavik var ambassadør i Indonesia innledet han et forhold til tre lokaler kvinner, skriver VG. 

Den ene skal ha fått 1,4 millioner bistandskroner til organisasjonen sin fra den norske ambassaden, skriver VG i artikkelen med tittelen "Ambassadøren". 

Traavik ble utnevnt som ambassadør i 2012, og allerede fra 2010 hadde den nevnte kvinnens organisasjon hatt et samarbeid med ambassaden der hun hadde fått 1,5 millioner kroner til fem ulike prosjekter.

Etter at forholdet ble innledet, skulle hun få tilslag på en ny tilskuddsavtale. Det ble bestemt at ytterligere 1,4 millioner kroner skulle overføres til organisasjonen hennes de neste to årene. 

Traavik avviser at offentlige midler er misbrukt. 

– Jeg har gjort feil. Det er jeg lei meg for og det har jeg tatt ansvar for. Men VGs fremstilling av saken er gal. Ingen offentlige midler er misbrukt og ingen har blitt gitt urettferdige fordeler. VGs eget arbeid viser dette, og journalistene som har jobbet lenge med saken kunne ha dobbeltsjekket at det jeg har sagt stemmer. Likevel velges det en fremstilling som mistenkeliggjør og trekker i tvil motiver. Saken bygger i hovedsak på opplysninger fra personer med hevnmotiver, som det var gode grunner til å beskytte mot seg selv, skriver Traavik en epost til VG.