Næringsliv

Burger-bod dro inn 23 mill. - steker 300 burgere i timen

Det lille gatekjøkkenet i Oslo kan vise til utrolige omsetningstall.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
7. september 2017 - 09:32

Utenfor «burger-sjappa» Texburger på Maritim ved E18 i Oslo er det kø fra morgen til kveld. Så god er burgeren at Texburger omsatte for hele 23 millioner kroner i fjor, skriver Akersposten.no.

Avisen har vært i kontakt med mannen bak Texburger. Han er pakistaner, vil ikke omtales med navnet sitt, og er svært tilbakeholden med opplysninger om sin egen person. Men han snakker gjerne om burger-sjappa si. 

På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak suksessen, sier han følgende:

– Texburger var en av de første som begynte å selge «the pure beefburger» her i landet. Kundene likte smaken på våre hamburgere, og vi selger helt identiske burgere den dag i dag.

For å oppnå så god omsetning skal det selges enormt mange burgere hver dag. 

– Jeg regner med at vi i år kommer til å selge cirka 1000 hamburgere per dag. Vi har bare 36 kvadratmeter totalt å boltre oss på, men tre mann klarer likevel å steke cirka 300 burgere i timen, sier eieren som verken har planer om å utvide eller selge:

- Det har gått bra helt siden 1974, og det er et ordtak på engelsk som sier «if it ain’t broke, don’t fix it»!