Næringsliv

Ansatte får 13 millioner hver

Kunst- og fysikkstiftelse har solgt laserteknologiselskap til Sverige. 

Foto: NTB, Scanpix

Foto: NTB, Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
4. desember 2017 - 08.22

Kunst- og fysikkstiftelsen Irma Salo Jæger og Tycho Jægers har solgt sitt laserteknologiselskap Neo Monitors til det svenske industrikonsernet Nederman Group for 402 millioner kroner, skriver DN.

– Stiftelsen har som formål å støtte kunst og forskning innenfor anvendt fysikk. Da er det viktig å ikke begi seg altfor langt ut i det industrielle. Vi så at gassmålervirksomheten nå hadde kommet så langt i kommersialiseringen at den kunne stå godt på egne ben, sier Erik Rosen, som er styreleder både i stiftelsen og i Norsk Elektro Optikk.

Irma Salo Jæger og Tycho Jægers stiftelse eide gjennom Neo 83 prosent av aksjene i Neo Monitors. Fem sentrale ansatte eide 3,4 prosent av selskapet hver. Salget av selskapet gir hver av disse fem personene drøyt 13 millioner kroner.