Næringsliv

«Kjetting-Jan» fikk hasteordre fra Teekay

Leverte bokstavelig talt varene. 

Jan Vindenes - Foto: SOTRA ANCHOR & CHAIN

Jan Vindenes - Foto: SOTRA ANCHOR & CHAIN

Artikkel av: Are  Strandli
7. februar 2018 - 17.29

Jan Vindenes, best kjent som «Kjetting-Jan»,fikk nylig en hasteordre fra Teekay Tankers som hadde behov for 175 tonn kjetting til det 2003-bygde tankskipet M/T Iskmati Spirit av typen Suezmax, for å kunne seile videre fra Rotterdam.

I løpet av noen timer fikset «Kjetting-Jan» biffen, og nesten 750 meter med kjetting ble levert til den nederlandske havnebyen, og Sotra Ancor & Chain kunne innkassere to millioner kroner for jobben.

- Det er nettopp ved akutte hendelser vi har vår styrke. Da oppnår vi det vi ser på som en fair pris. Planlagte leveranser langt frem i tid er ikke alltid god butikk. Da er det pruting og mange aktuelle leverandører. Vi har derfor spesialisert oss på å være den raskeste kjettingleverandøren i verden, og vi leverer ekspress uansett hvor kunden befinner seg, sier Vindenes.

Han påpeker at behov for kjetting som regel er akutt og at det er derfor er viktig å kunne reagere på kort varsel.

- Kjettingen utgjør en vesentlig del av sikkerheten, både for mannskap og omgivelsene. Dette er et skip som tilhører et stort seriøst rederi som har tatt sikkerhet på alvor siden etableringen i 1973, sier Vindenes.