Næringsliv

Dramatiske minutter for kronen

I løpet av minutter opplevde kronen store utslag.

Foto: welcomia / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: welcomia / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
2. mars 2018 - 14.36

Regjeringen fastsatte ny pengepolitikk fredag.

I hovedsak er det to vesentlige endringer: Inflasjonsmålet som tidligere var satt til 2,5 prosent er nå satt til 2 prosent. Samtidig skal inflasjonsjusteringen være fremoverskuende og fleksibel. Sentralbanksjef Øystein Olsen har avvist at dette vil føre til vesentlige endringer i utøvelsen av pengepolitikken.

Christiania Securities slår fast at beslutningen skapte noen dramatiske minutter for valutatradere: I løpet av tre minutter fredag formiddag stupte EURNOK fra 9,68962 til 9,53062. Litt før kloken 14 fredag ettermiddag koster hver euro  9,6175 kroner i spotmarkedet.

«Midt i den pengepolitiske thrilleren på formiddagen var det også en rekke tekniske nivåer i spill for EURNOK. Den kortsiktige fallende trenden er ved gulvet i en lang stigende trend: Taket i den kortsiktige trenden går ved 9.6730, og gulvet i den langsiktige stigende trenden går ved 9,5854. Signifikante tekniske nivåer å følge med på for EURNOK er 9.40, 9.54, 9.60, 9.64, 9.77 og 9.97», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Følg valutamarkedet her