Personlig økonomi

Carew begjært personlig konkurs

John Carew har mistet råderetten over sine egne penger.

John Carew - Foto: Scanpix

John Carew - Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
5. mai 2012 - 13:21

Uenigheter med franske ligningsmyndigheter gjør at John Carew har mistet råderetten over sine egne penger, skriver NRK.

Franske ligningsmyndigheter har begjært fotballstjernen konkurs. Carews agent, Per A. Flod, mener West Ham-spilleren er offer for en advokattabbe.

John Carew forlot franske Lyon til fordel for Aston Villa i England i 2007. 32-åringen fikk den gangen et krav på én million euro fra franske ligningsmyndigheter. Det var 700.000 euro (rundt 5,3 millioner kroner) mer enn hva Carew selv mener er det riktige beløpet. Spissen engasjerte dermed en britisk advokat som skulle dokumentere at skatteavregningen var feil. Advokaten har imidlertid ikke levert dokumentasjonen til franske myndigheter innen tidsfristen.

- Da advokaten ikke leverte dokumentasjonen innen fristen, begjærte franske ligningsmyndigheter John konkurs. Dette skjedde uten at John var klar over det, sier Flod til NRK.

Følgene av konkursbegjæringen var at Carew mistet retten til å råde over egne penger. Han kan derfor ikke foreta seg noe uten en bobestyrers samtykke.

- John Carew har så mye penger at han kan betale kravet fra franske myndigheter mange, mange ganger. Det tar meg mindre enn en halvtime å skaffe dokumentasjonen på at han kan betale for seg, sier Per A. Flod.

Carew må likevel gjennom en rettssak for å bevise at han ikke er konkurs. Britisk rettsvesen har gjenopptatt saken om konkursbegjæringen. En rettssak blir ventelig satt i gang i løpet av noen måneder, ifølge Flod.

Når konkurssaken så blir avklart venter en ny runde med franske ligningsmyndigheter for Carew. Dette for å komme fram til riktig skatt. Deretter varsler Flod at den britiske advokaten, som ikke dokumenterte feilen i skattekravet, selv kan vente seg et oppgjør som også kan havne i retten. (©NTB)