Politikk

Amerikansk arbeidsledighet mot bunnivå

April-tallene som fremlegges i ettermiddag vil trolig avsløre at den amerikanske arbeidsledigheten har falt til sitt laveste på 30 år.

5. mai 2000 - 10:17

Når tallene for den amerikanske sysselsettingen for april legges frem i ettermiddag, går det trolig frem at landets arbeidsledighet falt til sitt laveste på 30 år. 45 analytikere forespurt av Bloomberg har regnet seg frem til at økonomien trolig tilførte 340.000 nye arbeidsplasser forrige måned. Det kan sammenlignes med mars-tallene, som viste 416.000 nye arbeidsplasser. Når tallene for den amerikanske sysselsettingen for april legges frem i ettermiddag, går det trolig frem at landets arbeidsledighet falt til sitt laveste på 30 år. 45 analytikere forespurt av Bloomberg har regnet seg frem til at økonomien trolig tilførte 340.000 nye arbeidsplasser forrige måned. Det kan sammenlignes med mars-tallene, som viste 416.000 nye arbeidsplasser.

-En lavere veksttakt i antall nye jobber i april er knyttet opp mot knappheten på arbeidskraft, ikke mot en svekket etterspørsel, sier David Greenlaw ved Morgan Stanley Dean Witter. Den amerikanske arbeidsledighetsraten ventes å falle til 4 prosent, som i så fall blir det laveste på 30 år.

Arbeidernes gjennomsnittlige timelønn steg 0,3 prosent i forrige måned etter å ha steget 0,4 prosent i mars.

De endelige tallene fremlegges i ettermiddag klokken 14.30 norsk tid.