Politikk

Spilte inn reklamefilm for XXL - endte i fjellveggen

En basehopper er alvorlig, men ikke livstruende skadd etter at han deiset i fjellveggen under et basehopp i Rauma torsdag.

Sea King-helikopter. Foto: Scanpix

Sea King-helikopter. Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
20. april 2012 - 07.16

- I samarbeid med alpin redningsgruppe i Rauma har et Sea King redningshelikopter nå hentet mannen ned fra fjellet. Han er fløyet videre i ambulansehelikopter til Molde sykehus, sier operasjonsleder Odd Nygård i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen beskriver den ifølge NRK profilerte basehopperen som en voksen mann med norsk statsborgerskap. Meldingen om at han satt fast i fjellveggen kom like før klokken 17 torsdag ettermiddag, og der ble mannen sittende fram til rundt klokken 21.

En luftambulanse og et Sea King-helikopter forsøkte også tidligere på kvelden å hente ut mannen, men uten hell. Av den grunn ble fjellredningsgruppen også spurt om hjelp.

Mens basehopperen fremdeles satt fast i fjellveggen, klagde han ifølge Nygård over smerter i foten og magen, men hvordan det går med mannen nå, er ikke kjent.

- Skadeomfanget har jeg ingen detaljer om, men han blir tatt hånd om på sykehus, sier Nygård.

Grisetskolten ligger like utenfor kommunesenteret Åndalsnes i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Ifølge TV2 er det 1.066 meter høye fjellet et populært sted for basehoppere, og kanalen oppgir at torsdagens ulykke skal ha skjedd i forbindelse med innspilling av en reklamefilm. (©NTB)