Politikk

Enda flere Klækken-gjester har blitt syke

Så langt har 187 personer meldt fra om at de har blitt syke etter å ha spist på Klækken hotell på Ringerike.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
12. desember 2012 - 17.23

Det tilsvarer rundt 15 prosent av hotellets gjester.

De som har blitt syke har spist på hotellet mellom torsdag og lørdag i forrige uke. Det er ikke meldt om sykdom hos gjester etter denne perioden, opplyser Mattilsynet. Gjestene har rapporterte om diaré, oppkast og feber, samt magesmerter og tarminfeksjoner.

Utover en oppdatering av antall syke, sier tilsynet det ikke er noe nytt i saken onsdag. Kommuneoverlegen og Mattilsynets distriktskontor er på hotellet, hvor de skal i nye samtaler med ledelsen og de ansatte. De skal også se på hotellets rutiner og vurdere om det er aktuelt å ta prøver.

Mandag ble kjøkkenet på Klækken stengt for desinfisering før det kunne åpne igjen dagen etter.

Mattilsynet sier de har kartlagt hvem som har spist hva, når de ble syke, hvem som var på jobb og flere andre opplysninger, men at det fortsatt er en del opplysninger som må gjennomgås før de kan si noe om årsaken til sykdommen. (©NTB)