Reise

Verdens dyreste reisemål

Oslo, København og Stockholm er høyt oppe på listen over verdens dyreste reisemål, men topper den ikke.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
22. februar 2017 - 14.47

Zürich er av reiseselskapet Hoppa kåret til det dyreste reisemålet i verden, skriver di.se.

Reiseselskapet har undersøkt gjennomsnittsprisen for et opphold i 84 forskjellige byer rundt om i verden. Undersøkelsen viser ifølge det svenske nettstedet den gjennomsnittlige kostnaden per person for en natt på hotell i dobbeltrom, en middag for to med en flaske vin, en tre km lang taxitur og en kaffe, cocktail og øl per person.

Tre nordiske hovedsteder er å finne høyt oppe på listen med København som den 3. dyreste destinasjonen, med en kostnad på 1685 svenske kroner per person. Oslo er å finne på en 4. plass med 1647 svenske kroner og Stockholm som den 5. dyreste byen med 1466 svenske kroner.

Zürich topper listen med 1905 svenske kroner.

Det rimeligste alternativet blant de 84 undersøkte destinasjonene er Bulgarias hovedstad Sofia, med en kostnad på 427 svenske kroner.