Tech
Dette produktet har ingen tilknytning til redaksjonene i Hegnar Media.
Hegnar Agenda
Annonsørinnhold

TeleComputing tilbyr FLEKSIBEL KRAFTPAKKE

Når TeleComputing kombinerer sin nye Client as a Service-tjeneste (CaaS) med Microsofts Surface-enheter, blir outsourcing enda mer nyttig, lønnsomt og attraktivt.

Tormod Eek, Sr. Rådgiver, Product and PreSale i TeleComputing og Remi Hariz, Product Marketing Manager i Microsoft Norge.

2. mai 2016 - 09:29

Av Jostein Mosnes-Holmen og Fredrik Warbo(foto)

TeleComputing startet outsourcing av IT-tjenester på midten av 1990-tallet, og selskapet har kontinuerlig utviklet en skytjeneste som kan ta hele ansvaret for bedriftenes IT-drift. Med sin Client as a Service (CaaS) tar TeleComputing enda et skritt videre. I samarbeid med Microsoft inngår dessuten Microsofts nye, bærbare Surface, som gjør IT-hverdagen optimalt brukervennlig og fleksibel.

-Dagens situasjon er at bedrifter sitter med en ustandardisert PC-park; Forskjellige modeller, innkjøpt på forskjellig tid og hvor software er lite standarisert. Dette gir en dårlig brukeropplevelse for de ansatte: Systemet krasjer og programmene henger. Ting går rett og slett tregt! Dette kan også ha innvirkning på virusangrep, sikkerhetsbrist og tilgang til bedriftens følsomme data, sier Tormod Eek, Sr. Rådgiver, Product and PreSale i TeleComputing.
- Gjennom vårt nye CaaS-konsept tilbyr vi kundene Microsofts bærbare Surface-enheter, hvor vi installerer all nødvendig programvare. Vi kan installere alt; fra basispakken Microsoft Office til systemer for timeregistrering, HR, økonomisystemer, eller en spesifisert applikasjonsportefølje kunden ønsker å benytte.

Eek poengterer at CaaS er et langt steg videre for å gi kundene en best mulig problemfri og lønnsom IT-hverdag:

- Vi tilbyr egen byttepool, utvidet garanti, tilpasset forsikring og utvidet service på lokasjon, for utstyret. CaaS omfatter også innkjøpet av maskinvaren, og vårt mål er sikker bruk i løpet av levetiden og med forutsigbare kostnader. Det omfatter også resirkulering og håndtering av brukt utstyr i etterkant.
Vi har lagt inn flere produkter inn i tjenesten, hvor man kan kjøpe forskjellig tilbehør til Surface-enhetene.
Vi beskytter dessuten mot eventuelle uhell gjennom en lokalt administrert byttepool, hvor den ansvarlige hos kunden raskt sender en ferdig installert enhet ut til sluttbrukeren. Vi har lang erfaring med klient- og serverdrift, og vi har god ekspertise spesielt på Surface.
En del av de tjenestene som ligger på toppen av de applikasjonene kunden skal ha, er hva vi kaller Managed Client, det vil si at vi tar fullt ansvar for sikkerheten, oppetiden, tilgjengelighet i applikasjonen og tilgang til interne systemer. Det innbefatter også kryptering av disken og antivirus.

(Kathrine Foss og Tormod Eek )

Avansert nettbrett/laptop
Microsofts Surface er PC-eneheten som inngår i CaaS-konseptet, og som vil standardisere brukerens PC-hverdag. Man skal ikke behøve annen hardware enn Surface, hverken på arbeid, reiser eller hjemmekontoret. Det er en fleksibel nyvinning og representerer dessuten et helt nytt nivå for sikkerhet.

-Surface blir levert med Windows 10, som er et sikkerhetsmessig kjempeskritt, bl. a. med geometrisk pålogging (ansiktsgjenkjennelse) istedenfor passord. I tillegg har Surface fingeravtrykksensor på tastaturet, sier Remi Hariz, Product Marketing Manager i Microsoft Norge.

-Geometrisk pålogging er en viktig del av sikkerheten. I dag er ikke virus og hacking det store problemet, men at man manipulerer ansatte til å gi fra seg passord, f. eks. via en falsk hjemmeside. Her tar Windows 10 store steg for å møte dagens trusler. Eldre maskiner kan ikke beskyttes slik, men sikkerhetsforanstaltningene er bygget inn i Surface. Kameraene i Surface, som er utviklet i samarbeid med Intel, er avanserte, og vil gjenkjenne brukeren selv om det er mørkt i rommet. Det vil også skille mellom tvillingbrødre.

Hariz påpeker at Surface reduserer antall enheter man har behov for:

Før fikk man utdelt flere enheter; En PC, et nettbrett osv. Alle på jobbreiser fikk en iPad. I dag er det bare rundt fem prosent av Surface-brukerne som har en tilleggsenhet, så for 95 prosent holder det med én maskin. Dermed slipper man management på to enheter, hardware-omkostninger og support. Det lett å regne ut besparelsene.
Det som er kult med de nye to-i-en enhetene, er at du har nettbrettet; den nettbrettfunksjonen man er blitt fortrolig med og verdsetter, med god batteritid og lav vekt, samtidig som man har en fullverdig PC med tastatur; En fantastisk desktop, og dockingstasjon hjemme sammen med eksterne skjermer.

CaaS-konseptet legger opp til at kundene skal frigjøres fra absolutt alt som har med installering å gjøre. TeleComputing pakker ut Surface-maskinene, registrerer dem med serienummer i forhold til garanti, installerer dem med riktig programvare i forhold til kundens spesifikasjon og sender dem ut til kunden. Det eneste kunden trenger å gjøre er å dele ut Surface-enhetene til de ansatte, som logger seg på mot TeleComputings skytjenester.

-Vi kan styre og monitorere alle enhetene sentralt hos oss, melde fra om feil, sende ut oppdateringer og holde dem vedlike uten at brukeren slipper å gjøre noe ekstra.
I tillegg har kunden en egen portal hvor de har en inventaroversikt med antall enheter, hva de er programmert med og status på maskinene, sier Eek.

-Kundene våre skal forvente en problemfri hverdag. De skal ha tilgang til alle systemene og applikasjonene sine, og de skal overhodet ikke merke at vi sitter i bakgrunnen. Og fordelen hos oss er jo at man slipper å investere i maskinene og selv betale de store beløpene.

En viktig Surface-funksjon er muligheten til å bruke penn, hvor man kan skrive og tegne omtrent like godt som på papir. Den gjenkjenner også håndskrift, som kan konverteres til fonter.

(Tormod Eek viser hvordan man enkel kan skrive og tegne ved bruk av pennfunksjonen.)

-Muligheten til å skrive og tegne er noe TeleComputing-kundene setter stor pris på. Jeg bruker ofte tegnefunksjonen selv når jeg vil forklare noe på en rask og lettfattelig måte. I «gamle dager» måtte jeg tegne på en tavle, og ta bilde av tegningen etterpå, før jeg kunne dele tegningen.
Surface er en fullverdig og avansert enhet som erstatter alle PC- enheter på jobb og hjemme. Dette er den eneste PC man faktisk behøver sier Tormod Eek.

Ta kontakt for mer info

Annonsørinnhold