Tech

Samsung lanserer ny Galaxy Note

Samsung avduket en ny modell i deres Galaxy Note-serie, serien hvor en tidligere modell ble tilbakekalt på grunn av alvorlige batteridefekter og brannfare.

Justin Denison i Samsung med selskapets nye Galaxy Note 8. Foto: AP.

Justin Denison i Samsung med selskapets nye Galaxy Note 8. Foto: AP.

Artikkel av: NTB
24. august 2017 - 05.45

På onsdag viste Samsung frm den nye modellen Galaxy Note 8, i kategorien de kaller «phablet», en mellomting mellom smarttelefon og tablet. I fjor ble den forrige modellen, Galaxy Note 7, tilbakekalt da det var risiko for at batteriet kunne eksplodere. Det ble også innført et globalt forbud mot ta med seg Note 7 om bord på fly.

– Ingen av oss vil glemme hva som skjedde i fjor. Men jeg vil aldri glemme hvordan millioner av dedikerte fans støttet oss. La meg uttrykke min dype takknemlighet, sier Samsungs mobilsjef DJ Koh under lanseringen.

– Dette var en god dag for Samsung. Det er tydelig at de har lagt Note 7 bak seg og nå konsentrerer de seg om framtiden med Note 8, sier analytiker Patrick Moorhead i selskapet Moore Insights and Strategy.

Galaxy Note 8 har en 6,3 tommers «infinity»-skjerm som strekker seg helt ut til kanten av telefonen, dobbelt kamera på baksiden, mulighet for trådløs lading og er vann- og støvavstøtende. Samsung sa ikke hva prisen blir, men den amerikanske kjeden Best Buy reklamerer med en pris på 950 dollar, som tilsvarer drøyt 7.500 kroner etter dagens kurs. Galaxy Note 8 kommer i handelen 15. september.

(©NTB)