Spetalen: Milliarder av kroner vil blåses bort - Analyser og aksjetips - Hegnar.no

Spetalen: Milliarder av kroner vil blåses bort

-Her er det to prosent opp og 100 prosent ned. Dette kommer til å bli Norgeshistoriens største finanspolitiske skandale, sier Øystein Stray Spetalen til HegnarOnline.

Investor Øystein Stray Spetalen har flere ganger uttalt seg kritisk om det norske oljefondets disponeringer. Nå snakker enkelte aktører om muligheten for at oljefondet skal investere i det europeiske stabiliseringsfondet/redningsfondet EFSF.

Les også: Analytiker: Følgende problemer må løses på dagens EU-møte

-Det at oljefondet setter en innsats på flere 100 milliarder kroner inn i EUs konkursbo, gjennom deltagelse i EFSF, for å kunne tjene to prosent mer enn en sikker investering forteller alt om oljefondets risikoprofil. Her er det to prosent opp og 100 prosent ned, skriver Spetalen i en epost til HegnarOnline.

Les også: Stig Myrseth: Dette blir en skjebneuke

Spetalen mener alle norske politikere burde sette seg skikkelig inn i hva EFSF skal investere i. Investoren summerer det opp på følgende måte:

1. Delta i emisjoner til land som utsteder obligasjoner som allerede er verdiløse. Les: Hellas, Irland, Portugal, Italia og Spania.

2. Kjøpe verdiløse overprisede obligasjoner i annenhåndsmarkedet til land som er konkurs for å delta i en markedsmanipulasjon for å få andre til å kjøpe disse obligasjonene til en pris som avviker fra den reelle verdien.

3. Delta i emisjoner i europeiske banker, les kameratene til Sarkozy blant annet i BNP, som er konkurs til priser på disse bankene som ikke reflekterer bankens underliggende verdi som i "best case" er null.

-At Norges oppsparte pensjonsmidler skal brukes til investering i EFSF er trist. Jeg ber stortinget og regjeringen innstendig om å gå mot dette. Alt som oljefondet investerer i gjennom EFSF kommer til å forsvinne inne kort tid, sier Spetalen.

-Oljefondet kommer til å bli Norgeshistoriens største finanspolitiske skandale. Forvaltningen og risikotagningen er helt ute av kontroll, avslutter Spetalen.

Laster inn søk
fallback
fallback


Tips oss