<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
PLASTSKO: LEGOs tolkning av Adidas Superstar er ikke akkurat silkemyk, men skal likevel by på noen kule utfordringer. Foto: LEGO

Adidas og LEGO lager sko

Noen samarbeid blir veldig rare. Som når Adidas og LEGO slår seg sammen for å lage en sko, og ender med en du skal bygge med klosser, ikke ha på foten.

Publisert 9. sep. 2021 kl. 18.40
Oppdatert 10. sep. 2021 klokken 09.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 389 ord

LEGO er biler, båter og fly. Slott, piratskip og romskip. Det var det du vokste opp med. Sånn må det være for alltid. Hvorfor i all verden har de lansert en joggesko du kan bygge, men ikke bruke?

Like greit å spørre designeren bak dette.

– Dette er ikke det første objektet man tenker på, nå man skal lage et nytt Lego-bygg, sier Floran Müller. Han er seniordesigner for LEGO og står bak den nye Adidas Superstar-skoen du kan bygge selv.

TIL FØTTENE: Alternativet er disse superstarene, som du kan bruke, men ikke bygge. Foto: LEGO

Han forklarer at ideen oppsto i det nye voksenteamet som LEGO har startet. Kort fortalt, det er ikke bare barn som synes det er digg å bygge lego, stadig flere voksne har tatt til de danske plastklossene som et slags tredimensjonal puslespill. Og voksne byggere trenger voksne byggeprosjekter. Eller noe sånt.

Skohode

– Vi begynte å se på hvilke områder som engasjerer voksne, og sport og fashion var to områder som utpekte seg. Så en ikonisk sneaker burde treffe begge to umiddelbart, sier Müller.

Han forklarer også at såkalte «sneakerheads» har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og slett ikke er konforme til hva de liker.

Det handler om å bevisst velge noe som bryter med normen.

– Det er en hårfin linje, for det må både vise LEGOs DNA, og samtidig lure øyet ved første øyekast. Vi ønsket, og mener vi landet på, en miks mellom noe som du på avstand gjenkjenner som en ting, altså en Adidas Superstar, og når du kommer nærmere oppdager du at det faktisk er LEGO.

Dette skal på en måte understreke at alt er mulig å bygge med LEGO. Det er bare fantasien din som skal sette grenser.

Skoen er forøvrig basert på størrelse 40, som skulle vise seg å være den størrelsen det var enklest å gjenskape med byggeklosser. Det skal også være oppfordret til å modifisere skoen sin som man vil og skape sitt eget uttrykk.

– Vi bygget mange eksemplarer av varierende smoothness, før vi landet på dette, forklarer Müller, som altså lever av å tenke ut og bygge nye LEGO-modeller fra bunn av.

Det finnes også en variant med LEGO-mønsteret på skoen, men hvor skoen er ment for å brukes, ikke for å bygges.