<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
IKKE PROJEKTOREN FRA BARNESKOLEN: Samsungs The Premiere byr på mye i én pakke. Smart-tv, projektor og høyttaler i ett.  Foto: Samsung

En nokså perfekt løsning for de som ikke vil ha TV

Kan dette være den perfekte løsningen for de som ikke vil ha en gigantisk TV i stuen?

Publisert 2. des. 2021 kl. 19.37
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 525 ord

Tenk tilbake til da alle skulle ha en altoppslukende hjemmekino i kjelleren. Det var kult da dritstore TV-er var dritdyrt. Nå er de nesten billige. En kan lett la seg friste til å fylle veggen i stuen med piksler. Men det faller ikke i smak hos alle. Noen leter etter en mer stilren måte å se på film og Paradise, uten at rommet skal se ut som en kino (stappet med flatskjerm og stressless). 

Samsung The Premiere

PLUSS

Allsidig

Enkel å bruke

Bra bilde

MINUS

Kunne kommet i flere farger

Kostbar i innkjøp

Her kommer Samsungs projektor The Premiere bokstavelig talt inn i bildet. Det er en diskré boks med integrerte høyttalere på begge sider, og kan plasseres tett inntil veggen. Alt den trenger er en benk å stå på, og projektoren vil produsere et bilde – attpåtil i 4K – i størrelsesområdet 100 til 130 tommer. På innsiden har du alt av teknologi og apper du forventer av en smart-tv. Samt plenty av dislpayinnganger. 

Det beste? Du trenger ikke engang lerret (men om du vil og har gir det enda bedre bildekvalitet). 

Off the wall

Samsung The Premiere er ikke prosjektoren du rullet ut av utstyrsrommet på barneskolen for å se på noen stusselig lysbilder av den norske faunaen. Denne koster noe over 30.000 kroner for innstegsmodellen med én laser. En oppgradert utgave med tre lasere koster nærmere 55.000 kroner. 

Vi testet førstnevnte i et par uker. Samsungs laserdings imponerer med både bra lyd og bilde. 

Som projektor trives den naturligvis aller best på kveldstid eller med gardinene trukket for vinduene. Og skal du bruke den rett på veggen fordrer det også en nokså jevn, hvit vegg. Har du ikke det er løsningen et lerret. Enkelt og greit. Som nevnt vil det også gi bedre bilde. 

Å sette opp prosjektoren var enkelt og vi kom raskt i gang med TV-tittingen, som med wifi-tilgang kan styres gjennom Samsungs SmartThings-app i tillegg til den medfølgende fjernkontrollen. Det er rimelig lett å justere lyssterke The Premiere etter forholdene, med plassering i forhold til veggen og eventuelle ujevnheter i underlaget (boksen har to justeringsskruer i front for å sikre at den er i vater). 

Opplevelsen er god – litt kinoaktig for en som er vant til konvensjonell flatskjerm. 

Lyden fra de integrerte høyttalerne vil være tilstrekkelig for mange, men slår ikke et ordentlig stereoanlegg. Du kan imidlertid med enkelhet koble til ditt eksisterende anlegg. 

Om vi skal trekke frem noen nedsider må det være at den i motsetning til en TV ikke er helt lydløs. Larserprojektoren trenger naturligvis en vifte for å holde temperaturen nede, og den kan skimtes i lydbildet. Det er imidlertid egentlig bare merkbart om du kjører filmen på svært lav lyd, eller om du har satt på pause. 

Dette blir flisespikking, men vi kunne også ønsket oss muligheten for en utgave i sort, som eventuelt kan matche resten av resten av hjemmets lyd- og bildedingser. 

Totalt sett er Samsung The Premiere rett og slett et herlig produkt om du vil ha litt mer hjemmekinofølelse uten å ha en dominerende flatskjerm på veggen.