<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyr dobbelt så mange som i fjor

Finnair doblet antallet passasjerer i oktober, men fortsatt bremses selskapet på Asia-rutene, og det er stadig et stykke opp til nivået før corona.

Publisert 8. nov. 2022 kl. 09.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
100 PROSENT: Finnair fraktet dobbelt så mange passasjerer som i oktober i fjor. Foto: Dreamstime

Finnair fraktet 866.900 passasjerer i oktober, opplyser flyselskapet tirsdag. Det tilsvarer en økning på 100,1 prosent fra oktober i fjor – men samtidig en nedgang på 2,6 prosent fra september i år.

Selskapet omtaler årsveksten som en klar forbedring, men rammes stadig av coronapandemien og strenge reiserestriksjoner i enkelte land.

Til sammenligning hadde Norwegian en passasjerøkning på 57 prosent til nær 1,9 millioner passasjerer i oktober. SAS kommer med sine trafikktall senere tirsdag.

I februar 2020, før coronapandemien brøt ut globalt, fraktet Finnair 1,04 millioner passasjerer.

Pandemi og russisk luftrom

Særlig Finnairs asiatiske trafikk påvirkes av pandemien ennå, men også stengningen av luftrommet over Russland har spilt inn her.

«Takket være robust etterspørsel for cargo har Finnair imidlertid fortsatt å betjene de fleste av sine asiatiske destinasjoner, til tross for lengre ruter», heter det.

Nedgang fra måneden før

Finnairs totale kapasitet i oktober, målt i tilgjengelige setekilometer (ASK), var opp 71,2 prosent på årsbasis og 3,6 prosent på månedsbasis.

I gjennomsnitt hadde selskapet 264 daglige avganger, inkludert rene fraktflyvninger. Dette var 52,6 prosent mer enn i oktober 2021, men 1,5 prosent mindre enn i september i år.

Trafikken i oktober, målt i inntektsgivende passasjerkilometer (RPK), økte med 166,9 prosent på årsbasis, mens den var ned 0,6 prosent på månedsbasis. Kabinfaktoren var på 72,6 prosent, opp 26,1 prosentpoeng fra oktober i fjor, men ned 3,0 poeng fra måneden før.