<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Den norske spillbransjen går som det suser

Den norske spillnæringen økte både omsetningen og antall ansatte i fjor.

Publisert 16. des. 2022 kl. 15.22
Oppdatert 16. des. 2022 klokken 15.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
GODT ÅR: Åse Kringstad, bransjeleder for Virke Produsentforeningen. Virke Produsentforeningen

Den norske spillbransjen så en økning i både i omsetning og antall ansatte i 2021. Det ble også investert mer i produksjon av hvert spill.

Spillbransjen økte bruttoomsetningen med hele 9,3 prosent i fjor, målt mot 2020, fra 549 til 600 millioner kroner.

Dette viser en fersk rapport fra Virke Produsentforeningen og Norsk filminstitutt (NFI).

– Det er gledelig at den norske spillbransjen har klart å holde tempo selv etter pandemien, i en periode der man kunne ha ventet nedgang i spilling hjemme som følge av at sosial omgang igjen var lov. Dette viser at bransjen er en kreativ næring i vekst som i større grad vil kunne hevde seg med sine konkurrenter i Norden og Europa sier Åse Kringstad, bransjeleder for Virke Produsentforeningen.

Flere ble også ansatt i spillbransjen. I 2021 økte antall faste ansatte i de spurte spillselskapene med hele 19 prosent fra 347 til 433. 

I fjor var det også rekordhøye utviklingsbudsjetter mens investeringer i spill som allerede er ute i marked gikk noe ned.

– Økt politisk satsing på spillbransjen som en fremtidsnæring gir også resultater i form av arbeidsplasser og aktivitet. Norsk Filminstitutt har registrert over 30 prosjekter i utvikling som har mottatt ett eller flere tilskudd og som planlegger å lansere nye spill de neste årene, sier Kaja Hench Dyrlie i Norsk filminstitutt.