<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jakter nye investorer

Etter mye negativ medieoppmerksomhet søker Musk nå nye investorer til Twitter.

Publisert 17. des. 2022 kl. 12.30
Oppdatert 17. des. 2022 klokken 12.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
PÅ JAKT: Musk har sett seg nødt til å jakte nye investorer til Twitter. (c) Vladsseven | Dreamstime.com

Overtagelsen av Twitter har gått alt annet enn smertefritt for Elon Musk.

Rett etter overtagelsen ble det klart at store deler av toppledelsen hadde fått sparken, og flere tusen ansatte i mindre roller har forlatt selskapet som kostnadsbesparende tiltak.

Den siste uken har det igjen hersket mediestorm rundt Twitter og Musk. Flere journalister har blitt utestengt fra Twitter etter å ha delt posisjon i sanntid av Elon Musk sin privatfly. Utestengelsen var i følge Musk begrunnet i journalistenes brudd på retningslinjene til Twitter, men har fått negativ oppmerksomhet i media.

Annonsører har flyktet fra Twitter etter at Musk overtok det sosiale mediet. Bekymringer knyttet til styringen av selskapet, inntekter og Musk sin evne til å betjene den enorme gjelden Musk tok på seg for å kjøpe Twitter skremmer bort ulike aktører, i følge Reuters.

Nå er Musk på pengejakt. I følge Reuters har investorer blitt kontaktet av representanter for Musk sitt private investeringsselskap som ønsker å utstede aksjer. Musk tilbyr å selge aksjene til 54,20 dollar per aksje, i følge Reuters. Det er samme pris Musk betalte for å kjøpe Twitter i oktober.

Tidligere denne uken solgte Musk aksjer i Tesla for 3,6 milliarder dollar. Til sammen har Musk solgt Tesla-aksjer for omtrent 40 milliarder dollar.