<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ensurge venter volumproduksjon i år

Ensurge Micropower sier de nå venter volumproduksjon i andre halvår av deres litium solid-state mikrobatterier.

Publisert 22. mai 2023 kl. 09.19
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 400 ord
VIL HA NY STYRELEDER: Ensurges tredje største aksjonær Robert Keith. FOTO: Iván Kverme

 

I en børsmelding mandag morgen skriver mikrobatteriprodusenten Ensurge Micropower at de nå produserer pålitelige litium solid-state mikrobatterier med høy ytelse og forbedret produksjonsflyt. 

I tillegg til denne fremgangen, har selskapet begynt å produsere prøvevolumer av høykapasitets flerlags solid-state litium mikrobatterier basert på et 10 mikron rustfritt stålsubstrat. 

SER VOLUM: Mark Newman, adm. direktør i Ensurge Micropower. Foto: Ensurge Micropower

Ifølge meldingen fra selskapet er disse milepælene et viktige skritt mot volumproduksjon av Ensurges solid-state mikrobatteriprodukter, som forventes å starte i andre halvdel av året.

«Batteriene våre vil revolusjonere måten neste generasjon på produktene er designet for å muliggjøre forbedrede muligheter og ytelse,» sier adm. direktør Mark Newman i Ensurge. 

«Ensurges tekniske og operasjonsteam har gjort en fenomenal jobb med å gjøre betydelige fremskritt de siste seks månedene for å realisere verdens første høyenergitetthet mikrobatterier med kapasiteter i området 1 til 100 milliampere-timer (mAh),» legger han til. 

Ifølge selskapet har deres solid-state mikrobatterier en volumetrisk energitetthet på 650 til 750 watt-timer pr. liter (Wh/L), som er opptil ti ganger høyere enn konkurrerende solid-state mikrobatterier. Dette gjør at selskapet kan pakke mer kapasitet i mindre former som kan tilpasses ulike produkter.

Vil ha ny styreleder

Nyheten om at selskapet nå venter volumproduksjon kommer som en god nyhet for selskapet. Det siste drøye året har ikke har ikke vært bra for aksjonærer i Ensurge. Siden inngangen til 2022 har aksjen falt fra 6,50 til dagens 14 øre, og i februar måtte selskapet dumpe kursen til 10 øre for å få inn 50 millioner kroner i en emisjon. En emisjon hvor Ketil Skorstad tok nesten 20 prosent etter å ha solgt seg ut bare noen dager i forveien. 

Dette gjorde at selskapets tredje største aksjonær Robert Keith i slutten av april ville hyre inn Tandberg-guru Terje Rogne som styreleder for å kommersialisere selskapet.  

Rogne var finansdirektør i Tandberg under gullårene på 1990-tallet og inn på 2000-tallet, og har godtatt å gå inn i den ny rollen hvis han får ta en eierandel i selskapet.

– Generalforsamlingen får ta stilling til dette. Jeg har fått et tilbud jeg er fornøyd med, slik at jeg vil dedikere tid og ressurser til jobben. Det er ikke noe som ikke tåler dagens lys.

Generalforsamlingen finner sted 24. mai.