<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggselskap har tro på egen guiding

Publisert 9. aug. 2023 kl. 07.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
LEVERTE TALL: Shelf Drilling-sjef David Mullen. Foto: Ivan Kverme

SHELF

Shelf Drilling gjentar sin guiding for justert ebitda på 310-345 millioner dollar for 2023, kunngjorde selskapet da de la frem kvartalsrapporten onsdag.

Sammenlignet med andre kvartal i år, forventes justert omsetning å øke med 15-20 prosent sekvensielt. Drifts- og vedlikeholdskostnader forventes å øke moderat opp fra gjennomsnittet for første halvår.

Det Dubai-baserte riggselskapet skriver i rapporten at «justert ebitda for 2023 er tungt vektet mot andre halvår, på grunn av oppstart av kontrakter i andre og tredje kvartal 2023», og viser til kontrakter i Saudi-Arabia, India, Vest-Afrika og Middelhavet.

Driftsinvesteringer og utsatte kostnader ventes også fortsatt til 220-245 millioner dollar for helåret 2023.

«Markedsgrunnlaget i industrien er fortsatt sterkt og støtter ytterligere investeringer i grunnvannsprosjekter. Med markedsført utnyttelse på 94 prosent og svært begrenset ledig riggkapasitet, forventer vi at prisingsmomentet vil fortsette i kommende kvartalet», skriver selskapet ifølge TDN Direkt.