<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Folketrygdfondet fikk størst avkastning på aksjene - økte med 3 mrd.

Statens pensjonsfond Norge – Folketrygdfondet – fikk en avkastning på 0,89 prosent i andre kvartal 2023. Det tilsvarer 3 milliarder kroner.

Publisert 22. aug. 2023 kl. 08.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
SLO MARKEDET: Adm. direktør i Folketrygdfondet, Kjetil Houg, leverte ferske kvartalstall tirsdag. Foto: Ivan Kverme

Saken oppdateres

Fondet som i dag har en forvaltningskapital på hele 331 milliarder fikk en samlet avkastning på 4,07 prosent i første halvår - 0,51 prosentpoeng bedre enn markedet.

– Vi fortsetter å hente oss inn etter et svakt 2022, og er tilfreds med at vi leverer god forvaltning i et avventende marked preget av renteøkninger, sier administrerende direktør Kjetil Houg.

Tjente mest på aksjer

Avkastningen til aksjeporteføljen var på 2,01 prosent i andre kvartal. Det er 0,34 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for aksjer. Avkastningen til renteporteføljen endte på minus 0,79 prosent for kvartalet.

Samlet var avkastningen til Statens pensjonsfond på 0,89 prosent, noe som er 0,30 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen.

– Vi ser at strategiene våre fungerer godt og at både rente- og aksjesiden slo markedet, uttaler Houg.

De siste ti årene har avkastningen på Statens pensjonsfond Norge vært 8,23 prosent årlig. Det innebærer at Folketrygdfondet de siste ti årene har slått markedet med 0,82 prosentpoeng årlig.