<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TGS-sjefen lover opprydding: – PGS har for mye og for dyr gjeld

Hør hva TGS-sjef Kristian Johansen sier om ekteskapet med PGS i denne spesialsendingen til FA TV.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 11.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord

Markedet til seismikkselskapet TGS er bare en tredjedel av hva det var. Da trengs det nye grep, sier TGS-sjef Kristian Johansen.

Like etter en investorpresentasjon mandag formiddag besøkte han studioet til FA TV for å fortelle om den store nyheten: TGS og PGS vil slå seg sammen.

PGS-aksjen steg kraftig fra start etter at fusjonen ble kjent. TGS falt først, men snudde etterhvert til pluss. 

TGS har historisk vært et kapitallett selskap som ikke har eid egne seismikkskip, samtidig som de har kunnet vise til en veldig god avkastning for eierne.

Med denne fusjonen lurer mange nå på hvordan TGS skal håndtere det å bli skipseier, hva som skjer med utbyttene i TGS og om TGS kan bære all gjelden til PGS – som har tosifret rente.

– PGS har hatt en veldig god kontantstrøm, men de har hatt for mye og for dyr gjeld, sier TGS-sjefen i intervjuet sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes.

– Vet du om du har nok støtte hos aksjonærene dine til denne fusjonen? 

– Nå er jobben vår å gå ut og møte alle våre store aksjonærer, og fremføre den samme historien som jeg gjør her i dag, sier Johansen i sendingen, sier Johansen.

Se intervjuet i vinduet over eller hør det ved å søke opp Økonominyhetene i Apple Podcast, Spotify eller der du hører på podcast.