<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bonusfesten avlyst igjen

Høyere renter, kriger og usikkerhet gir avtaletørke. Det vil gjenspeiles i årets bonuser til Wall Street-ansatte.

Publisert 14. nov. 2023 kl. 16.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
AVTALETØRKE: Sørger for nok et år med bonusfall på Wall Street. Foto: NTB

Et svakt år for Wall Street-bankene peker mot en sur bonussesong, skriver Wall Street Journal, som omtaler en undersøkelse fra Johnson Associates.

For investeringsbankansatte som gir råd innenfor fusjoner og oppkjøp (M&A) ventes bonusene å falle 15-25 prosent, mens de som har hjulpet selskaper med gjeldsfinansiering i beste fall kan vente seg uendret bonus – eller i verste fall 10 prosent lavere bonus.

– Nytt skuffende år

Ansatte innen aksjetrading må belage seg på 5-10 prosent lavere bonuser.

Dermed går Wall Street-ansatte mot sitt andre år på rad med bonusnedgang etter festen i 2021, da børsene steg kraftig og transaksjonsmarkedet ifølge avisen nådde hysteriske høyder. 

– Det er et nytt skuffende år, og når du legger til inflasjonen har folks inntekter falt betydelig, sier Johnson Associates-sjef Alan Johnson i en kommentar.

Økt bonus for noen

Høyere renter, kriger og økonomisk usikkerhet har bidratt til avtaletørken i 2023, og Morgan Stanley-sjef James Gorman erkjente overfor Wall Street Journal i oktober at investeringsbankvirksomheten har vært «virkelig svak.» Bankens inntekter fra denne virksomheten landet på 938 millioner dollar i tredje kvartal, og dermed under én milliard dollar for første gang på årevis.

Samtidig er det ikke alle bankansatte som merker dårligere tider på kroppen. De som jobber med emisjoner kan se frem mot 5-15 prosent høyere bonuser, og formuesforvaltere til 5 prosent oppgang.