<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Karikatur av en planøkonomi

Når man ser på svensk helsevesen som bransje, inneholder den alt som viser en lysende fremtid. Men slik er det ikke, skriver Dagens Industri.

Publisert 21. mars 2024 kl. 07.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
Sykehus Dreamstime

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Er inflasjonen mer enn en hump i veien? Det spørsmålet stilte Jerome Powell på onsdag, og investorene oppfatter Federal Reserve-sjefens eget svar som et nei. Han virker i hvert fall ikke bekymret over de økende prisene i januar og februar.

Financial Times

Etter syv år med negativ styringsrente gikk den japanske sentralbanken på tirsdag over i positivt terreng. Renten gikk fra minus 0,1 til et intervall mellom 0 og 0,1. Reversering av status quo kan forstyrre stabilitet, så sentralbanken må være varsom.

Die Welt

Selv om Donald Trump oppfører seg temmelig vilt i valgkampen, betyr ikke et comeback til Det hvite hus verdens undergang. Selv Trump har geopolitiske grenser. Han kommer ikke til å servere Ukraina på et sølvfat til Vladimir Putin.

Dagens Industri

Når man ser på svensk helsevesen som bransje, inneholder den alt som viser en lysende fremtid. Etterspørselen er stor og voksende, personalet jobber hardt, og medisinstudiene tiltrekker seg de største skolelysene i klassen. Men svensk helsevesen omgis ikke av en glorie. Det er faktisk en karikatur av en planøkonomi.