<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger mer enn noen gang

Aldri før har Volvo Cars solgt så mange biler på én måned. Nylansert elbil løftes frem som en årsak til den nye rekorden.

Publisert 4. apr. 2024 kl. 14.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
REKORD: Mini-SUV-en EX30 bidro til sterk salgsvekst og ny rekord for Volvo Cars i mars. Foto: Håkon Sæbø

Volvo Cars satte ny salgsrekord i mars. Den svenske, kinesiskeide bilprodusenten leverte 78.970 biler i løpet av måneden, en økning på 25 prosent fra mars i fjor.

Selv omtaler Volvo Cars det som «all-time high for globalt salg i løpet av én enkelt måned».

Salgsvekst på 33 prosent i Europa og hele 50 prosent i USA samt den nye, helelektriske SUV-modellen EX30 medvirket til den sterke oppgangen i forrige måned, opplyser Volvo Cars.

De elektrifiserte modellene utgjorde 42 prosent av det totale Volvo-salget i mars. De helelektriske bilene sto alene for 23 prosent av den globale totalen.

– Gode fremskritt

Samlet hittil i 2024 har Volvo Cars solgt 182.687 biler globalt, en økning på 12 prosent fra januar–mars i 2023.

– Vi gjør gode fremskritt mot vårt mål om en årlig salgsvekst på minst 15 prosent, og i de kommende månedene vil vi fokusere på å øke salget av EX30, sier Björn Annwall, kommersiell direktør og viseadm. direktør i Volvo Cars, i en melding.

EX30 er Volvo Cars' hittil minste SUV, og ble nylig kåret til «2024 World Urban Car». Bilen fikk imidlertid slakt da verdens eldste bilblad testet den.

Volvo Cars-aksjen stiger rundt 5 prosent i Stockholm-handelen torsdag. Hittil i år er aksjen opp drøyt 25 prosent.

Den svenske bilprodusenten kontrolleres av kinesiske Geely, selv etter et salg av rundt 100 millioner aksjer sent i fjor.

I fjor registrerte Volvo Cars et totalsalg globalt på 708.716 biler, som var ny rekord for selskapet. Bilprodusentens omsetning var på rekordhøye 399,3 milliarder svenske kroner.