<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kan du få gratis ferie i Hellas

Etter at skogbrannene herjet på Rhodos i fjor, vil Hellas nå betale tilbake dem som fikk ferien ødelagt. 

Publisert 11. apr. 2024 kl. 10.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
UT PÅ TUR: Hellas gir Rhodos på billigsalg. Foto: NTB

Ni måneder etter at skogbrannene herjet på Rhodos – der norske forsikringskunder var desperate etter hjelp fra sine respektive forsikringsselskaper – har Hellas nå lansert verdens første «gratis» feriereiser for de tusenvis av turistene som ble tvunget til å flykte fra øya.

Personer som bodde på hoteller som ble evakuert på grunn av brannene i juli, kan nå løse inn digitale kuponger med en verdi på opptil 500 euro – 5.800 kroner – for å dekke kostnadene for en ukes opphold på hotell.

– Ordningen er oppe og går som statsministeren lovet. Det har vært en veldig komplisert prosess, ikke minst fordi vi er det første landet i verden som gjør dette, sier Myron Flouris, den greske turistministeriets generalsekretær, til The Guardian.

Airbnb? Synd for deg

Mange har allerede meldt sin interesse, sier turistmyndighetene på Rhodos. Mer enn 5.000 feriegjester som har meldt seg på ordningens register over mottakere. 

– Alle som bodde i områder som ble berørt av brannene, er kvalifiserte, sier Yannis Papavasiliou, leder av øyas forening for hotelleiere, til den britiske storavisen.

Han sa at kompensasjonen vil gjenspeile beløpet klientene opprinnelig betalte til turoperatører og vil variere fra 300 til 500 euro. 

– Det vil bare gjelde hoteller, ikke Airbnb til privat overnatting.