<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal bygge studentboliger for 450 mill.

Veidekke skal bygge boliger for 400 studenter i Kristiansand sentrum. 

Publisert 14. sep. 2023 kl. 13.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
BYGGES: Veidekke skal oppføre to bygg i massivtre i Kristiansand for Studentsamskipnaden i Agder. Illustrasjon: Veidekke

 

Veidekke har inngått en avtale med Studentsamskipnaden i Agder (SiA) og skal bygge to bygg i massivtre med boliger for til sammen 400 studenter, nærings­arealer og parkerings­kjeller i Kristiansand, opplyser selskapet i en melding torsdag.

Oppdraget er en totalentreprise og har en verdi på nesten 450 millioner kroner ekskl. mva.

– Det er et stort behov for flere studentboliger i Kristiansand, og det er stas for oss å få bygge noe som betyr så mye for mange her i byen. Veidekke har bygget flotte studentboliger i massivtre i mange byer rundt i landet, derfor gleder vi oss over nå å få bygge det samme her i Kristiansand, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder.

Prosjektet ligger på Lund Torv, bare noen få kvartaler fra elvebredden i Kristiansand sentrum, og vil bestå av to bygg i massivtre på seks og fem etasjer. Til sammen blir arealet på overkant av 17.000 m2, som skal romme 400 studenter i 371 boenheter pluss næringsarealer på bakkeplan og et parkeringsanlegg i kjelleren.

I tillegg skal Veidekke også oppføre fellesområder som blant annet vaskeri, boder, sykkelparkering og vaktmester­arealer samt uteområde mellom byggene.

Rivearbeidet starer i neste uke, mens byggestart er satt til begynnelsen av oktober. Etter planen skal det være innflytting i forkant av studiestart i august 2025, opplyser Veidekke.