- Feltet til Questerre ligger på fairwayen - Børs og finans - Hegnar.no

- Feltet til Questerre ligger på fairwayen

Styreleder og hovedaksjonær i Questerre er henrykt over nyheter, og ser få skjær i sjøen.
    Se aksjeticker:
  • QEC

Questerre meldte tidligere i dag at de har en stabilisert initiell produksjonsrate på seks millioner kubikkfot per dag i den horisontale testbrønnen St. Edouard No. 1A i St. Lawrance Lowlands, Quebec i Canada. Les meldingen her

Peder Nicolas Paus er styreleder, medgrunnlegger og eier 5,4 millioner Questerre-aksjer.

- Det er jo veldig spennende at de gjennom denne testen vår verifisert godt på vei til å kommersialisere feltet. Det er mye arbeid lagt inn i dette og store investeringer som er tatt, sier Paus til HegnarOnline.

Questerre ble grunnlagt i 2000, men Binnon og Paus var allerede inne i et annet selskapet, som eide alle rettighetene i Quebec. Disse ble med inn i Questerre, og la grunnlaget for selskapet.

- Foreløpig har Questerre ingen gjeld, og det er veldig positivt. Vi sitter med ganske likvide midler i banken og vi kan klare oss gjennom året med disse, sier Paus.

Styrelederen påpeker at potensialet er på 4,2 billioner kubikkfot skifergass, og utelukker ikke derfor ikke en emisjon i fremtiden.

- Det er jo helt naturlig at selskapet må utvide både sin kapitalbase og sin lånebase over tid. Man blir tilbudt aksjeemisjoner stadig vekk, men foreløpig har vi takket nei, sier han.

- Ser du noen skjær i sjøen for Questerre?

- Når vi og Talismann skal bygge ut et nytt felt, er det utfordringer med på miljø, pipeline og integrering med samfunnet, sier han.

Styrelederen påpeker at Quebec-provinsen har vært en nettoimportør av gass for 15 milliarder dollar per år. Over tid vil Questerre kunne dekke veldig mye av behovet i provinsen.

- Hvordan har det seg at en nordmann er så aktiv i Canada?

- På min CV står det at jeg har jobbet i utlandet i 30 år. Med olje, energi og bank. Jeg har jobbet med Michael Binnon i snart 20 år, sier Paus.

- Blir dagens topp en ny 2008-topp, eller vil oppgangen fortsette for aksjen ?

- Det er et veldig godt spørsmål. Da toppen kom i 2008, da var det basert på forventninger, og da hadde man ikke testet hele feltet. Man hadde ikke tatt alle boreprøvene, analysert alle boreprøver eller laget vertikale hull. Nå har vi laget 7-8 hull, og så har vi testet horisontale brønner, hvor vi har verifisert forventningene [fra 2008 journ. red] på en helt annen måte, sier han.

- Det virker mye mer bærekraftig i dag, enn den gangen. Den gangen hadde man ikke definert fairwayen. Som du vet hater en golfspiller være i roughen, og nå ligger hele feltet til Questerre på fairwayen, humrer Paus.

Aksjen stiger 35 prosent til 28,50 kroner.

Laster inn søk
fallback
fallback

Tips oss