Ny konserndirektør i Hydro - Børs og finans - Hegnar.no

Ny konserndirektør i Hydro

Lederen av Hydros energivirksomhet, Jørgen C. Arentz Rostrup, blir ny konserndirektør for Økonomi og finans.
    Se aksjeticker:
  • NHY

Ifølge en melding blir lederen av Hydros energivirksomhet, Jørgen C. Arentz Rostrup, ny konserndirektør for Økonomi og finans fra 1. mai.

Rostrup (43) vil fortsette som medlem av Hydros konsernledelse og rapportere til Svein Richard Brandtzæg, som overtar som konsernsjef 30. mars.

Nåværende konsernsjef for Økonomi og finans John Ove Ottestad (59) trer ut av konsernledelsen og går over i ny rolle som rådgiver til konsernsjefen. Ola Sæter (48), som i dag leder kraftportefølje- og handelsvirksomheten innenfor forretningsområdet Energi, blir ny leder for energivirksomheten.

Rostrup ble medlem av konsernledelsen i oktober 2007 med ansvar for forretningsområdet Energi, herunder kraftproduksjon og solenergi. Siden han kom til Hydro i 1991, har han hatt en rekke lederstillinger innenfor energi, finans og internasjonal forretningsutvikling i Norge, USA og Singapore.

Rostrup hadde ansvar for all Hydros markedsvirksomhet i Olje & Energi før fusjonen med Statoil og var finansansvarlig for Olje & Gass Norge under Hydros fusjon med Saga Petroleum. Rostrup er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Sæter har vært i Hydro siden 1983 og innehatt flere ledende stillinger innenfor selskapets olje- og energivirksomhet. Som ny konserndirektør for Energi vil Sæter bli medlem av konsernledelsen og rapportere til Brandtzæg.

Ottestad har vært i Hydro siden 1975 og har hatt en rekke ledende posisjoner i selskapet. Han ble utnevnt til konserndirektør for Økonomi og finans i 2002.

Laster inn søk
fallback
fallback

Tips oss