Til værs på en rød Oslo Børs - Børs og finans - Hegnar.no

Til værs på en rød Oslo Børs

I dag var det DNO som stakk av med all oppmerksomheten på Oslo Børs. Her er dagens børskommentar.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,18 prosent før den sluttet på 437,65 poeng. Det ble omsatt aksjer for 1,4 milliarder kroner, hvilket er langt under gjennomsnittet.

Olje
Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i februar, har gått ned 0,35 prosent og står nå i 93,44 dollar. Tidligere i dag var oljeprisen godt over 94 dollar, og har dermed vært på det høyeste nivået siden oktober 2008. Reuters viser til det iskalde været i nordøst-USA som en forklaring på utviklingen. Statoil falt 0,36 prosent.

DNO
DNO la på seg 6,71 prosent på signaler om at oljeeksporten fra Irak kan være rett rundt hjørnet.

Avisen The National i De forente arabiske emirater skriver at regjeringen i Irak planlegger å anerkjenne de regionale kurdiske myndighetene (KRG) sine avtaler om olje- og gassproduksjon, melder TDN Finans. Den ferske oljeministeren i IIrak, Abdul-Karim Elaibi, uttalte lørdag at regjeringen og KRG er kommet til enighet.

Kongsberg Gruppen
Kongsberg Gruppen har mottatt en ordre på 120 millioner kroner for leveranse av halerorsdeler (Rudders & Vertical Leading Edges) til F-35 Joint Strike Fighter.

Ordren er en bestilling under rammeavtalen som ble signert i juli 2008, og omfatter leveranser til 28 fly. Kongsberg Gruppen endte uforandret på 135 kroner.

Blom
Tirsdag i forrige uke kom Blom med et resultatvarsel for fjerde kvartal, noe som førte til at aksjen stupte brutale 26,57 prosent til 2,57 kroner. I dag fortsatte nedturen, og Blom sluttet på 1,54 kroner etter en nedgang på 5,52 prosent. Skeptikerne frykter muligheten for en konkurs.

Telio
Terra Markets tok Telio inn i sin ukeportefølje, noe som bidro til at aksjen gikk opp 6,93 prosent.

Transeuro
På Oslo Axess gikk Transeuro opp hele 37,50 prosent. I julen ble det kjent at selskapet vil gjennomføre en emisjon. I dag ble det meldt at emisjonen vil gjøre det mulig for selskapet å fullføre forberedelsene for testfasen av Karl-101-brønnen, som ventes i februar.

Utlandet
- Det er ikke alle som tok fri i julehelgen. Sent lille julaften offentliggjorde Fitch en ny nedgradering av portugisisk statsgjeld (fra AA- til A+), Russland hevet styringsrenten julaften og Kinas sentralbanken hevet sin styringsrente med 25 bp lørdag. Litt merkelige tidspunkt, men kineserne valgte det kanskje i håp om at finansmarkedene i Vesten ikke skulle merke det, skriver Nordeas sjeføkonom Steinar Juel i dagens rapport.

Beijing Daily melder mandag at myndighetene i Beijing har et vekstmål for byen på åtte prosent i 2011. Fasit for 2010 ligger an til å bli ti prosents vekst. Målsettingen er i tråd med de nasjonale vekst- og inflasjonsmålene fra landets økonomiske planleggingsbyrå (NDRC). Videre ventes inflasjonen å komme inn på rundt fire prosent

Landet som sådan sikter mot tosifret handelsvekst i 2011. I 2010 kommer handelen til å overstige 2,9 billioner yuan. Det uttaler visehandelsminister Zhong Shan melder på handelsdepartementet hjemmeside.Slik gikk det på børsene i Asia

Slik går det på børsene i Europa.

Mer om det som skjer på Oslo Børs her

Nøkkeltallene og børsmeldingene her

Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline

Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs

Alle aksjetipsene finner du her

De siste dagenes tekniske analyser

Slik gikk det i New York

Her finner du vinnerne / taperne på NYSE

Vinnerne og taperne på Nasdaq.

De ulike indeksene og de ulike sektorene

Nøkkeltall fra handelen

Laster inn søk
fallback
fallback
Annonser fra Google