Tvil rundt StatoilHydro-plan i Alaska - Energi - Hegnar.no

Tvil rundt StatoilHydro-plan i Alaska

Prosjekt i Alaska lagt på is i påvente av dom.

StatoilHydro kjøpte i fjor lisensandeler i 16 leteblokker nord for Alaska for 100 millioner kroner, men nå blir saken lagt på vent fordi en domstol mener miljøkonsekvensene var for dårlig utredet.

En føderal ankedomstol i Washington har nylig konkludert med at miljøkonsekvensene av lisensrunden var for dårlig utredet.

Domstolen anbefaler at utforskningsprogrammet blir vurdert på nytt av innenriksdepartementet under Ken Salazar, skriver oljeavisen Upstream, Dagens Næringslivs søsterpublikasjon.

- Inntil dette er avklart vet vi ikke hva dette eventuelt kan bety for våre 16 lisenser i området, sier talskvinne Mari Dotterud i StatoilHydro.

Selskapet er i utgangspunktet forpliktet til å ha aktivitet i leteblokkene innen ti år, men har ikke satt i gang konkrete boreplaner ennå. Dotterud mener StatoilHydro bør få erstatning hvis blokkene trekkes tilbake.

StatoilHydro kjøpte lisensene av Bush-administrasjonen i fjor.

Leder Frederic Hauge i miljøstiftelsen Bellona er fornøyd med beslutningen fra USA. Han mener Barack Obamas politikk for oljeutvinning er mer restriktiv enn den var under Bushs styre. (©NTB)

Laster inn søk
fallback
fallback

Tips oss