<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veidekke skal rehabilitere og bygge om Oslo Atrium

Veidekke har inngått kontrakt med Watrium AS om å rehabilitere og bygge om kontorbygget Oslo Atrium i Bjørvika.

Publisert 7. juli 2023 kl. 13.55
Oppdatert 7. juli 2023 klokken 17.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
SIKRER KONTRAKT: Veidekke skal rehabilitere og bygge om kontorbygget Oslo Atrium i Bjørvika. Illustrasjon: Veidekke

 

Oppdraget Veidekke har fått av Watrium AS gjennomføres som en samspillsentreprise, og er verdt om lag 740 millioner kroner, ekskl. mva. Oslo Atrium ble bygget for 20 år siden for Watrium av Veidekke med NIELSTORP+ arkitekter på laget, og det er de samme aktørene som nå skal gjennomføre oppgraderingen.

Oslo Atrium skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM In-Use nivå Very Good. Ved å rehabilitere dagens bygg reduseres klimagassutslippet med 70 prosent sammenlignet med å oppføre et tilsvarende nytt bygg. I tillegg til fjernvarme blir det nå et stort solcelleanlegg på taket.

Totalt er det 36.000 kvadratmeter som skal moderniseres, med spisesteder og andre tjenestetilbud på bakkenivå. Største leietaker blir KPMG som skal flytte inn i tre av etasjene. Byggearbeidene har startet opp, og planlagt overtakelse i mars 2025.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2023.

For ti dager siden meldte Veidekke at selskapet har signert kontrakt med Fornebubanen om tunnel- og grunnarbeider på den to kilometer lange strekningen fra Majorstua til Skøyen i Oslo. Oppdraget har en estimert verdi på nær 1,4 milliarder kroner ekskludert mva.