<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Subsea 7 tildeles to Equinor-kontrakter

Subsea 7 er tildelt to kontrakter med en kombinert verdi på mellom 500 millioner og 1,5 milliarder kroner. 

Publisert 10. feb. 2023 kl. 20.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
NYE KONTRAKTER: Subsea 7 skal utføre arbeid for Equinor. Her Normand Oceanic ved kysten av Storbritannia. Foto: Bloomberg

 

Oljeserviceselskapet Subsea 7 melder fredag kveld at selskapet er tildelt to kontrakter av Equinor for utvikling av feltene Irpa og Verdane.

Det kommer frem i en børsmelding.

Selskapet skriver ikke hva verdiene på kontraktene er, men skriver at den kombinerte verdien kan defineres som «betydelig». Ifølge selskapet betyr det en kombinert verdi på mellom 50 og 150 millioner dollar, tilsvarende et sted mellom 500 millioner og 1,5 milliarder kroner. 

Kontraktens omfang på Irpa-feltet inkluderer ingeniørarbeid, transport og installasjon av en MEG rørledning, en produksjonsstige, et navleledning, subsea-strukturer og tilkoblinger, opplyses det.

Kontrakten på Verdande inkluderer ingeniørarbeid, transport og installasjon av en 7,5 km pipe-in-pipe produksjonsrørledning, navleledning, fleksible ledninger, subsea-strukturer og tilkoblinger.

Prosjektledelse og ingeniørarbeid vil begynne umiddelbart på Subsea7's kontorer i Stavanger, skriver selskapet. Fabrikasjonen av rørledningene vil gjøres i Vigra, og offshore operasjoner er planlagt å finne sted i 2024, 2025 og 2026 ved hjelp av både Subsea7's og DeepOceans skipsflåte.

Norgessjef Monica Th. Bjørkmann skriver i meldingen at selskapet er glade for å ha blitt tildelt kontraktene.

«Tildelingene fortsetter vårt lange samarbeid med Equinor med fokus på sikker, effektiv og pålitelig drift,» kommenterer hun.