<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk inntektsvekst for Odfjell Technology

Odfjell Technology øker inntektene solid fra året før, men ebitda-marginen faller svakt tilbake.

Publisert 24. aug. 2023 kl. 07.28
Oppdatert 24. aug. 2023 klokken 13.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Technology. Foto: Iván Kverme

 

Saken oppdateres

Oljeserviceselskapet Odfjell Technology økte inntektene kraftig fra 922 millioner i andre kvartal i fjor til 1.259 millioner i år. 

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at det var økning i alle selskapets segmenter, hovedsakelig knyttet til nye kontrakter og økt aktivitet.

Svakere ebitda-margin

Ebitda-marginen falt tilbake fra 18 prosent i andre kvartal i fjor til 17 prosent i år.

Odfjell Technology

(Mill. kr)2. kv./232. kv./22
Driftsinntekter1.259,2922,2
Driftsresultat121,1103,2
Resultat før skatt78,219,9

Siden nyttår har marginen falt fra 17 til 16 prosent når man sammenligner med første halvår i fjor.

Styret skriver i rapporten at oljeservicemarkedet har utviklet seg positivt de senere årene på grunn av sterkt kostnadsfokus og mer effektiv produksjon samt en gunstigere oljepris.

Underinvestert i åtte år

Fokuset på alternative energikilder og fremtidig energimiks fortsetter å være sterkt, og overgangen til grønn energi vil sette sitt preg på bransjen fremover, heter det i rapporten. Samtidig er behovet for fortsatt leting og produksjon av olje og gass helt sentralt, og viktigheten av dette har viste seg den siste tiden, skriver styret, trolig med henvisning til situasjonen rundt gassleveranse til spesielt Tyskland etter Ukraina-invasjonen.

De skriver videre at bransjen har vært underinvestert de siste åtte årene og at tilbudet av ny olje og gass er for lavt til å møte markedets behov.