<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utbyttedryss fra oljeserviceselskap

Odfjell Technology leverer solide resultater på linje med forrige kvartal, og betaler nok et utbytte til aksjonærene. 

Publisert 3. nov. 2023 kl. 08.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
LA FREM TALL:  Konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Technology. Foto: Ivan Kverme

 

Odfjell Technology, som ble skilt ut fra Odfjell Drilling, hadde inntekter på 1,28 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er markert opp i forhold til samme periode i fjor, og bare svakt ned fra årets andre kvartal.

Det viser tallene i selskapets kvartalsrapport, som ble lagt frem fredag morgen.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) ble 212 millioner kroner, det samme som i foregående kvartal, mens nettoresultatet beløp seg til 85 millioner kroner – opp 6 prosent de seneste tre månedene, men opp hele 94 prosent fra tilsvarende periode i fjor.

Styret har besluttet å betale et utbytte på 25 millioner kroner, tilsvarende 0,63 kroner pr. aksje. Det er det samme som i forrige kvartal. Så langt i år har selskapet betalt ut til sammen 100 millioner kroner til sine aksjonærer.

– Vi er tilfreds med resultatene hittil i år, og fokuserer på å bruke oppgangen i bransjen til å skape ytterligere vekst, sier konsernsjef Siem Lieungh i Odfjell Technology i en kommentar.

Odfjell Technology

(Mill. kr)3.kv/233.kv/22
Driftsinntekter1.275996
Driftsresultat129104
Resultat før skatt9148
Resultat etter skatt8544