<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Energiselskaper ber regjeringen utsette havvind-auksjon

Shell, Lyse og Eviny mener de ikke har fått god nok tid til å vurdere lønnsomheten i et eventuelt havvind-prosjekt. De ber regjeringen utsette første auksjon.

Publisert 18. jan. 2024 kl. 14.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
FEBRUAR ELLER MARS: Energiminister Terje Aasland (Ap) vil ikke utsette havvind-auksjonen som er planlagt en gang i februar eller mars. Foto: NTB

– For oss har det vært viktig å få nok tid til å snu alle steiner for å se om det er mulig å få lønnsomhet i prosjektet. For norsk havvind-industri er det viktig å ikke «rushe» fram til auksjonen, sier Eviny-sjef Ragnhild Janbu Fresvik til Teknisk Ukeblad.

De tre energiselskapene utgjør er ett av sju konsortier som fortsatt er med i prosessen om utbygging av havvind i Sørlige Nordsjø II.

Fresvik har ikke et svar på hvor lang tid de trenger, men sier at langsiktige kraftkjøpsavtaler må få helt andre priser enn i dag hvis ny energi skal bli bygget.

Havvind-auksjonen er planlagt i februar og mars.

Energiminister Terje Aasland (Ap) sier at han er klar over at enkelte aktører vil utsette auksjonen, men står fast ved at timeplanen han har lagt, står.

(NTB)