<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Å gjøre alt om til hydrogen gir ikke mening

Capsol-sjef Wendy Lam bekymrer seg ikke over at karbonprisene har falt 40 prosent på noen måneder. Hun ser mange muligheter, men ikke innen hydrogen.

Publisert 19. feb. 2024 kl. 14.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord

Karbonfangstselskapet Capsol Technologies hentet i forrige uke 88 millioner kroner til en premie i forhold til børskursen. Mandag gjestet selskapets ferske toppsjef Wendy Lam Børsmorgen, og fikk der spørsmål om hvor gode sjansene er for å skape en globalt stor aktør innen karbonfangst- og lagring i Norge (CCS).

– Et langsiktig case

– Det globale CCS-markedet er massivt. Investeringene skjer nå og det er plass til mange aktører som kan gjøre det bra. Norge er ikke et land med store utslipp, så fokuset er åpenbart på kapasitet innen lagring av CO2-utslipp fra rundt omkring i Europa, sa hun.

Lam ble også spurt om det kraftige fallet i kvoteprisene – 40 prosent på noen måneder – kan bremse CCS-investeringene.

– Det introduserer noen spørsmål, men karbonfangst er et langsiktig case. Ser du på mengden CO2 som må fanges fra nå og frem til 2050 til å møte hvilket som helst klimamål, er det mye som må gjøres, svarte hun.

– Hydrogen er dyrt

Capsol-sjefen ser derimot ikke det største potensialet innen hydrogenproduksjon.

– Hydrogen får en rolle å spille, men passer ikke til alt. Det er en dyr kilde for avkarbonisering. Innenfor karbonfangst er hydrogen noe som kan brukes på kortere sikt, men hvis du ser på kostnaden ved å utføre en energitransisjon, gir det kanskje ikke mening å gjøre alt om til hydrogen, sa Lam.