<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Deep Value Drilling foreslår utbytte på 260 millioner kroner

«Petrolhead» kan få inn rundt 24 millioner kroner fra sitt første utbytte i Deep Value Driller.

Publisert 27. mars 2024 kl. 07.38
Oppdatert 27. mars 2024 klokken 07.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
RIGGSATSING: Harald Moræus-Hanssen har truffet godt i aksjemarkedet. Foto: Ivan Kverme

For snart tre år siden gikk Einar J. Greve, Harald Moræus-Hanssen, Gunnar Hvammen og flere andre kjente investorer sammen om å kjøpe boreskipet «Bolette Dolphin» på brannsalg for 65 millioner dollar.

Skipet og selskapet fikk navnet «Deep Value Driller». Aksjonærlisten er spekket med profilerte investorer som Simen Thorsen, Torstein Tvenge, Edvin Austbø, og også tidligere proffsyklist, Thor Hushovd. 

Nå har selskapet fått på plass en revidert låneavtale, ny utbyttepolitikk og foreslår det første utbytte, ifølge en melding tirsdag kveld.

Styret foreslår et utbytte på tre kroner pr. aksje, tilsvarende rundt 260 millioner kroner. For største eier, Harald Moræus-Hanssen, betyr det rundt 24 millioner kroner.

Øker lånerammen

«Utbyttepolitikken til Deep Value Driller er å utbetale utbytte fra den operasjonelle frie kontantstrømmen, etter skatt og gjeldsbetjening, til aksjonærene på kvartalsbasis», heter det i meldingen.

Selskapet skal ha generalforsamling 14. mai.

«Utbyttet vil bli offentliggjort i amerikanske dollar og bli utbetalt i norske kroner. Skattemessig vil utbytte klassifiseres som tilbakebetaling av innbetalt kapital og ikke skattepliktig utbytte, så lenge det er innbetalt kapital tilgjengelig.»

Lånerammen er økt med 50 millioner til 125 millioner dollar for det sikrede terminlånet. Lånet er forlenget til juli 2026, ved utgangen av bareboat-kontrakten med Saipem, verdt 1,65 milliarder kroner. Lånefasiliteten har førsteprioritets sikkerhet i boreskipet, og har fortsatt en rente på 9,75 prosent. Beløpet på 50 millioner dollar vil bli utstedt til en rabatt på to prosent.