<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hever kursmål med nesten 50 prosent

Odfjell Drilling har doblet seg på børsen det seneste året. Pareto Securities ser ytterligere oppside.

Publisert 15. apr. 2024 kl. 09.44
Oppdatert 15. apr. 2024 klokken 14.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 324 ord
EN AV FAVORITTENE: Pareto-analytiker Bård Rosef har Odfjell Drilling som en av sine foretrukne riggaksjer. FOTO: Ivan Kverme

– Det er ikke mange riggselskaper som kan vise til like bra inntjening, sier analytiker Bård Rosef i Pareto Securities til Finansavisen.

Etter å ha steget mer enn 30 prosent siden årsskiftet, har Odfjell Drilling-aksjen passert Rosefs kursmål. I stedet for å sette anbefalingen til hold, oppjusterer han kursmålet fra 44 til 65 kroner og beholder kjøpsanbefalingen.

Det betyr at han fortsatt ser stor oppside i aksjen. Mandag ettermiddag ble den handlet til 52 kroner, litt opp fra dagen før. Det seneste året har aksjen nær doblet seg.

«Odfjell Drilling er attraktivt priset med tanke på inntjeningen på kort sikt, og EV vil falle raskt fra 2025 når det hektiske programmet for klassing av riggene avsluttes. Med god inntjening også de neste årene, ettersom selskapets rigger fortsatt er førstevalget blant kundene, løfter vi kursmålet,» skriver Pareto-analytikeren i en fersk analyse.

– Da kommer kontantstrømmen

Odfjell Drilling skal ha tre av fire rigger til periodisk vedlikehold (klassing) i løpet av de neste to årene. Det gjør at Rosef venter negativ kontantstrøm fra selskapet og ingen økning i utbyttet i år.

SKAL HA MANGE RIGGER INN TIL VEDLIKEHOLD: Adm. dir. Kjetil Gjersdal i Odfjell Drilling. foto: Thomas Bjørnflaten

– Når selskapet blir ferdig med det periodiske vedlikeholdet, kommer kontantstrømmen. Selskapet har god visibilitet, med opsjoner som strekker seg helt inn i 2029 og fleksible og effektive rigger som blir foretrukket av kundene, sier analytikeren.

Som følge av høyere forventninger fremover og markedsjustering av eksisterende kontrakter, oppjusterer han EBITDA-estimatet for 2025 med rundt 7 prosent og resultatet med rundt 20 prosent.

Ifølge Pareto-analytikeren prises Odfjell Drillings semirigger i dag til rundt 370 millioner dollar pr. rigg, noe som er høyere enn det syvende generasjons boreskip blir priset til.

– Man betaler en liten premie for å kjøpe Odfjell Drilling i dag, men med bedre inntjening og kontantstrøm enn konkurrentene de nærmeste årene vil selskapet ha lavest EV/EBITDA i perioden 2024–26, sier Rosef.