<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal kjøre buss for over 5 mrd.

Tide Buss er tildelt en kontrakt for rutebusskjøring i Hardanger og Voss på 5,2 milliarder kroner.

Publisert 19. apr. 2024 kl. 12.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
FÅR FORNYET TILLIT: Tide skal fortsette å kjøre rutebuss i Hardanger og Voss.  FOTO: TIDE

Skyss har tildelt Tide en kontrakt for rutebusskjøring i Hardander og Voss i ti år. I tillegg kommer en opsjon på tre år, som Tide selv kan utløse.

Kontrakten har en verdi på 5,2 millairder kroner.

– Nåværende kontrakt utløper i juni 2025, og det er viktig for oss at vi lykkes med å gjenvinne eksisterende kontrakter, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide i en pressemelding fra selskapet.  

Elektrisk

Mer enn 100 av bussene i kontrakten vil være elektriske, og disse vil stå for over 90 prosent av den samlede ruteproduksjonen.

Anbudet inkluderer rutebusstilbudet i Eidfjord, Etne, Fusa, Kvam, Kvinnherad, Samnanger, Tysnes, Ullensvang, Ulvik og Voss. Den nye kontrakten betyr at Tide vil fortsette å ha arbeidsgiveransvaret for 250 medarbeidere som i dag er knyttet til anbudet.

Kontrakten omfatter rundt 5,6 millioner rutekilometer årlig, og i tillegg vil Tide kjøre et stort omfang av individuelt tilrettelagt skoleskyss, samt oppdrag for reiselivsnæringen.

– Vi har kjørt kollektivtransport i Hardanger og Voss i generasjoner, og måten vi har lykkes på er gjennom å fornye oss, samtidig som vi holder fast ved å levere gode og bærekraftige reiseopplevelser – hver eneste dag, sier adm. direktør Jørgen Haukås i Tide Buss Norge.