<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strateg: – Den geopolitiske risikoen har avtatt betydelig

Oljeprisen svekkes mandag etter uttalelser fra USA om situasjonen på Gaza.

Publisert 29. apr. 2024 kl. 08.30

Oljeprisen faller etter press fra USA om fredsforhandlinger mellom Hamas og Israel.

USAs utenriksminister vil ifølge Bloomberg News trappe opp innsatsen for å sikre en våpenhvile på Gaza under et besøk i området, og Det hvite hus sier Israel ha gått med på å lytte til bekymringene og holde igjen en invasjon av Rafah til etter møtet med amerikanerne.

Juni-kontrakten for Brent-oljen er mandag morgen ned 0,89 prosent til 88,70 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,82 prosent til 83,16 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 89,39 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Oljeprisen har i år steget på produksjonskuttene til Opec+, samt urolighetene i Midtøsten. Samtidig tynger et skifte i forventningene til den amerikanske pengepolitikken, og investorene følger nå nøye med på onsdagens møte i Federal Reserve og mulighetene for rentekutt i år.

– Den geopolitiske risikoen har avtatt betydelig, sier råvarestrateg i ING, Warren Patterson, til Bloomberg News. ING forventer fortsatt et «dypt underskudd» dette kvartalet, men Patterson påpeker at utsiktene for andre halvår er mindre klare og avhenger i stor grad av politikken til Opec+.