<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hever salgsprisen for olje nok en gang

Saudi-Arabia har for tredje måned på rad økt salgsprisen for Arab Light-olje til asiatiske kunder

Publisert 5. mai 2024 kl. 15.53
Oppdatert 5. mai 2024 klokken 15.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
Kronpris Mohammed bin Salman er Saudi-Arabias de facto leder. Bandar Aljaloud

Dette gjør verdens største oljeeksportør som et nytt tiltak for å stramme inn oljemarkedet og unngå et overskudd av olje, melder Bloomberg.

Det statlige energiselskapet Aramco har annonsert at de øker prisen for juni-leveranse av Arab Light med 90 cent til 2,90 dollar over den offisielle salgsprisen for Midtøsten-olje. Disse prisene gjelder for kunder i Asia, hvor den desidert største kundegruppen ligger. Også prisene på andre oljetyper vil øke.

Med Saudi-Arabia i front har OPEC i lengre tid hatt som mål å øke de globale oljeprisene for å styrke egne budsjetter. Det Internasjonale Pengefondet (IMF) har tidligere anslått at kongeriket trenger en oljepris på nær 100 dollar kun for å få budsjettet i balanse.

I april i fjor ble det kjent at OPEC ville midlertidig kutte produksjonen med en million fat per dag for å oppnå nettopp dette. Oljeprisen har imidlertid strevet med å holde seg oppe, blant annet grunnet økt produksjon i USA og andre vestlige land.

Den seneste tids uro i Midtøsten sendte oljeprisene opp betydelig, men nå som det er få tegn til nye eskaleringer mellom Iran og Israel har risikopremien nær forsvunnet.