<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen snur opp?

Dette er de viktige nivåene i Brent-oljen og WTI-oljen nå. Opp igjen eller videre ned?

Publisert 6. mai 2024 kl. 12.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 366 ord

Brent-oljen falt til 82,78 dollar på det laveste i forrige uke, etter at det ble utviklet en hode-skulder-formasjon som åpnet for fall til 83 dollar. Mandag korrigerer den litt opp og tester den tekniske motstanden på 83,40-nivået og 200 dagers glidende gjennomsnitt.

Etter bruddet på den stigende trenden tilsier teorien at bunnlinjen i den brutte trenden skal testes før den videre retningen stakes ut.

Ved korreksjoner opp er det teknisk motstand på 85-nivået og mer opp mot 87-nivået. Disse må brytes for å åpne for videre oppgang mot 89- og kanskje 91-nivået igjen.

Fall under forrige ukes bunn på 82,78 dollar kan åpne for testing av den tekniske støtten på 81,45-nivået og kanskje 80-nivået.

Ved at det er blitt satt fallende topper i RSI-chartet er det også dannet en fallende trendlinje. Denne og 50-nivpet må brytes for å signalisere økende stigningstakt og åpne for nye oppturer mot tidligere topper i april på 91 og 92 dollar.

WTI-oljen har også punktert bunnlinjen i den stigende trenden, etter å ha dannet en hode-skulder-formasjon. Den også korrigerer litt opp igjen mandag, mot den brutte bunnlinjen i trenden og 200 dagers glidende gjennomsnitt.

WTI: Den stigende trenden er punktert og bunnlinjen testes nå fra undersiden. Chart: Tradingview / Finansavisen

Brudd gjennom 200 dagers snitte kan åpne for oppgang mot 80,50-nivået og kanskje halslinjen i den brutte trenden. Følg med i RSI-chartet. Brudd på den fallende trendlinjen kan være et første signal om en mulig større korreksjon opp mot de nevnte nivåene.

På undersiden er det teknisk støtte på 77-, 76- og 75-nivået. Brudd på et nivå kan åpne for testing av neste tekniske støtte. 

Se den tekniske analysen av oljeprisen i videoruten over.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren og den tekniske analysen skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.