<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hamstrer og hamstrer i Airthings

Styreleder Geir Førre kan ikke få nok Airthings. Nå hamstrer han enda flere aksjer.

Publisert 31. des. 2022 kl. 13.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
LIKER AIRTHINGS: Geir Førre er styreleder i Airthings. Foto: NTB

 

Gjennom investeringsselskapet Firda har Airthings-styreleder Geir Førre støtt og stadig hamstret aksjer i det børsnoterte selskapet, som utvikler og produserer målere og teknologiske løsninger for radon og andre kilder til luftforurensing.

Nå har han ifølge en børsmelding kjøpt nye 481.275 aksjer til en snittkurs på vel 3,42 kroner pr. aksje. Det er aksjekjøp for om lag 1,65 millioner kroner.

Det er langt fra første gangen Førre velger å plukke opp Airthings-aksjer. Finansavisen omtalte også Førres shopping tilbake i august.

«Vi synes bare at aksjen er litt lavt priset og vi ser på dette som en kjøpsmulighet», var Førres enkle begrunnelse den gangen.

Langsiktig

Førre har vært investert i Airthings siden 2015 og har vært med på å bygge opp selskapet siden. Til Finansavisen sa Førre at investeringen har et langsiktig perspektiv.

Selskapets spede begynnelse strekker seg imidlertid tilbake til 2008, da hetende Corentium, og ble etablert av en gruppe forskere som jobbet sammen ved Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning (CERN) i Sveits.

I september ble selskapet tatt opp til handel på på Oslo Børs, etter å ha blitt handlet på «lavterskelbørsen» Euronext Growth siden børsnoteringen i 2020. 

Førre vil via investeringsselskapet Firda kontrollere omtrent 34,78 millioner aksjer i Airthings etter det seneste kjøpet.