<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sverige godkjenner Binance

– Svenske innbyggere kan nå lovlig handle krypto på børsen.

Publisert 12. jan. 2023 kl. 14.00
Oppdatert 12. jan. 2023 klokken 14.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
Krypto-børsen Binance Foto: Dreamstime

Krypto-børsen Binance er nå registrert i Sverige som et finansforetak, melder Reuters.

Registreringen gjør at Binance kan markedsføre direkte til kunder i Norden, sier Per Nordkvist, nestleder i finanstilsynet til Reuters. Med dette har nå Binance, som er den største krypto-børsen på markedet, godkjenninger i 15 jurisdiksjoner, inkludert flere EU-land, Austalia og New Zealand. Etter Italia, Frankrike, Spania, Polen, Kypros, and Litauen, er Sverige nå det 7. landet i EU til å godkjenne krypto-børsen.

Nordkvist sier videre at registreringen av Binance Nordics AB i Sverige, ikke betyr at selskapet er fullt overvåket av finanstilsynet.

I fjor hadde Binance.com prosessert handler for over 22 billioner dollar, ifølge Reuters.

Binance sa i en melding delt på Twitter av Changpeng Zhao, adm direktør ved Binance, at svenske innbyggere nå lovlig kan handle krypto og sette inn euro på børsen.

På 60 dager tapte Binance 120 milliarder kroner. Forbes skriver at 30 milliarder kroner alene ble tapt i uke 49 i 2022. Det står for fire prosent av selskapets totalverdi i gitte tidsrom.

Binances sjef for Europa, Richard Teng, har sagt at den nyeste registreringen viser selskapets forpliktelse til å samarbeide med myndigheter samt opprettholde globale standarder.

Revisorselskapet Mazar har tidligere gjort regnskapsoppdrag for flere krypto-børser, blant annet Binance. I desember kom det en melding fra en talsperson for Binance til CNBC, om at de vil sette alt arbeid med kryptoklienter midlertidig på pause.