<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk økning i antall søknader om boliglån

Antall som søkte om boliglån i USA steg kraftig i forrige uke.

Publisert 8. feb. 2023 kl. 19.51
Oppdatert 8. feb. 2023 klokken 19.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
USA: Antallet som søker om boliglån fortsetter å øke. Her fra delstaten New Jersey. Dreamstime

Boliglånsrenten i USA fortsatte å falle i løpet forrige uke, noe som fikk boligeiere og potensielle kjøpere til å reagere.

Det totale søknadsvolumet, som omfatter både nye søknader om boliglån og søknader om refinansiering, steg med 7,4 prosent forrige uke sammenliknet med uken før, ifølge CNBC. Den gjennomsnittlige boliglånsrenten for 30-års avtaler falt kun smått fra 6,19 til 6,18 prosent.

Dette er det laveste rentenivået siden tidlig i september i fjor. Etterspørselen etter refinansiering steg med 18 prosent fra uken før. Dette er dog 75 prosent lavere enn samme uke i fjor. Andelen av lånesøknader som er refinansiering økte også til 34 prosent av det totale søknadsvolumet.

Tror på økt etterspørsel

Fra mandag til fredag steg antall søknader per dag med 3 prosent. Sjefsøkonom i amerikanske Mortgage Bankers Association Joel Kan tror på fortsatt økt etterspørsel fremover.

– Kjøpsaktiviteten som ble satt på vent i fjor på bakgrunn av raske økninger i styringsrenten begynner smått å komme tilbake, spesielt drevet av et sterkt arbeidsmarked, skriver Kan til CNBC.

Han legger til at gjennomsnittsstørrelsen på lånene økte til 428 500 dollar, det høyeste siden mai 2022.

– Denne økningen er et tegn på den positive trenden i kjøpsaktivitet, og vi mener at dette kommer til å fortsette. Vi tror veksten primært vil være drevet av refinansiering, da førstegangskjøpere fortsatt sliter med å komme seg inn på markedet, avslutter Kan.