<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USAs finanstilsyn saksøker verdens største kryptobørs

Kryptobørsen Binance og toppsjef Changpeng Zhao saksøkes av det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC).

Publisert 5. juni 2023 kl. 17.44
Oppdatert 5. juni 2023 klokken 18.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord
SAKSØKES: Binance saksøkes av SEC.  Foto: Reuters

Den kinesiske kryptobørsen er anklaget for å drive en ulovlig børstjeneste i USA, ifølge The Wall Street Journal (WSJ).  

SEC mener at Binance og Zhao har misbrukt kundenes innskudd og sendt dem til et separat selskapet som eies av Binance-gründeren Changpeng Zhao. Ifølge SEC skal selskapet Sigma Chain, som eies av Zhao, ha drevet med ulovlig handel får å få det til å se ut som Binances handelsvolumer var høyere enn de faktisk var. 

En dirketør i SEC, Gurbir S. Grewal, sier til New York Times at de mener Zhao og Binance ikke bare viste om reglene men at de bevisst unngikk dem og har dermed satt kundene og investorene i faresonen. 

Dette er ikke første gang Binance møter på utfordringer med amerikanske regulatører. I mars anklaget Commodity Futures Trading Commission Binance og Zhao for å ikke ha fulgt byråets regler som gjelder plattformer som tilbyr derivatkontrakter til amerikanske tradere. 

WSJ skiver også at Binance er under etterforskning av Justisdepartementet for deres program for å oppdage hvitvasking. 

I tillegg hevder SEC at Binance solgte kryptovalutaer i strid med regler som skal beskytte investorer. Dette skal ha ført til et betydelig fall kryptovalutaen BNB som har falt med mer enn 5 prosent de siste 24 timene, ifølge CoinDesk-data. 

Ignorer frykt, usikkerhet og tvil, og «fake news»

«Temaet vårt står klart og sikrer at systemene er stabile, dette inkluderer uttak og innskudd. Vi vil gi et svar når vi har sett klagen. Vi har ikke sett den enda. Media får innsikt før vi gjør det.» Det skriver Binance-gründeren Changpeng Zhao på Twitter.

I Twitter-meldingen skrev han tallet 4, som skal være en melding til Binance-samfunnet om å ignorere frykt, usikkerhet og tvil, samt «fake news» og «angrep».